a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum.

Working Hours

Monday > Friday: 5am > 5pm
Saturday: 9am > 1pm
Sunday: Closed
Latest News
ERC Acord pel Masnou > Sin categoría  > 14 D’ABRIL: LA REPÚBLICA CATALANA

14 D’ABRIL: LA REPÚBLICA CATALANA

Avui fa 83 anys de la proclamació de la República. Francesc Macià va proclamar la República Catalana que després es convertí en la Generalitat de Catalunya. Les eleccions municipals del 12 d’abril al Masnou també van donar una majoria republicana proclamant-se també la República. En sessió del 16 d’abril, Francesc Maristany i Millet, era proclamat alcalde republicà del Masnou. El 9 de novembre va ser substituït pel membre d’ERC Tomàs Ferrer i Sust. La majoria republicana fou de 8 regidors enfront els 4 que tenien el suport de la Lliga. Els regidors republicans foren: Jaume Itxart i Ballester, Tomàs Ferrer i Sust, Joaquim Vila i Bori, Pere Ferrer i Casals, Salvador Majó i Vidal, Francesc Maristany i Millet, Pere Antoni Millet i Villà i Antoni Rosés i Comas.

El passat 2 de març organitzàvem l’homenatge al Masnou de la República a l’Espai Escènic de Ca n’Humet. Un acte molt emotiu, que a banda de les intervencions d’Alfred Bosch i Jaume Oliveras, es va fer una representació teatralitzada del període republicà al nostre municipi. L’homenatge a la gent d’Esquerra Republicana de Catalunya del període republicà ens va permetre posar de relleu tota l’obra de gestió d’aquell període fins l’esclat de la Guerra Civil. Vuitanta tres anys després recordem el 14 d’abril esperant ben aviat de nou la proclamació de la República Catalana.