a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum.

Working Hours

Monday > Friday: 5am > 5pm
Saturday: 9am > 1pm
Sunday: Closed
Latest News
ERC Acord pel Masnou > Sin categoría  > EL MASNOU NECESSITA UNA OPOSICIÓ RESPONSABLE

EL MASNOU NECESSITA UNA OPOSICIÓ RESPONSABLE

El Masnou, com la resta d’administracions públiques, està patint dificultats econòmiques que forcen l’equip de govern a fer una gestió austera i molt curosa del pressupost per poder oferir als masnovins i masnovines els serveis municipals que es mereixen, però alhora vetllant per a que siguin econòmicament sostenibles.

L’acció del govern municipal, format per set regidors de CiU i tres d’ERC-Acord pel Masnou, és més complicada que en mandats anteriors, quan en èpoques de vaques grasses es podien oferir més i millors serveis a la ciutadania, sovint sense tenir en compte com i qui les pagarien en el futur. Són moments difícils, on caldria més que mai que tothom sumés i col·laborés en el bon govern del municipi, pel bé dels masnovins i masnovines. Però si la manca de recursos econòmics i les retallades de l’Estat no fossin suficients per al govern municipal, només falta tenir una oposició irresponsable que està disposada a tot per desgastar el govern. En aquesta voluntat de desgast tot s’hi val: la demagògia, la mentida, el canvi d’opinió, les propostes
populistes irrealitzables,…
A dia d’avui, l’oposició del Masnou, formada per un estol de partits (PSC, IC-EUiA, PP, GIM) i una regidora trànsfuga (Sra. Judit Rolan Romero), es dedica a aprofitar-se de la situació econòmica i política (un govern en minoria per la fugida de l’exregidora de CiU Judit Rolan) per a intentar bloquejar l’acció del govern del Masnou. 
Exemples d’aquesta oposició, que mostra el pitjor de la política, en tenim diversos aquests darrers mesos. Tenim les “perles” que ens ofereixen les revistes municipals del PSC i d’IC, o algunes de les seves intervencions en els Plens municipals, on deixen anar:
  • En relació al concurs de l’Escola Bressol Sol Solet, una regidora del PSC va reclamar, en el Ple de juliol, que el govern municipal hauria d’haver prioritzat una empresa del Masnou en aquest concurs públic (que no sap aquesta regidora que la Llei de Contractes del Sector Públic prohibeix aquesta pràctica? Està demanant conscientment que es cometin il·legalitats?)
  • Segons ICV-EUiA, “CiU i ERC van esgarrapar de les butxaques de la població del Masnou més d’1,3 milions d’€ respecte de 2011, augmentant l’IBI,…” (que no saben que el Govern de l’Estat va ser el responsable de la pujada del 10% de l’IBI? O directament juguen a la demagògia?)
  • “El 28 de març van aprovar un pla d’ajust per demanar un préstec per més d’1,4 M€ per pagar factures pendents….” (que no saben que això va servir per poder pagar les factures pendents als proveïdors de l’Ajuntament? Suposem que des d’ICV-EUiA prefereixen que els proveïdors no cobrin, per tot això que els empresaris són persones malvades i sense ànima)
  • En relació a l’increment de quotes a les escoles bressol, ens diuen “com a única solució front la retallada de CiU (Generalitat), han augmentat per dues vegades les quotes al Masnou” (Si la Generalitat ha retallat la subvenció per alumne de 1.800€ a 875€, com volen que l’Ajuntament ho assumeixi? Quin servei deixem d’oferir?) 
  • En relació a l’Escola Municipal de Música de Masnou “El treball realitzat per unacomissió d’aquestes (les famílies dels nens usuaris de l’Escola) amb representants del govern (Jaume Oliveras) i del professorat ha permès trobar una solució “temporal” per al curs vinent.” (bé, només podem agrair a ICV-EUiA que reconegui que tot i que l’actuació inicial per resoldre la insostenible situació econòmica de l’EMUMM no va ser la millor, el Govern municipal ha sabut trobar conjuntament amb els afectats una sortida)

Des d’ERC-Acord pel Masnou sabem què vol dir estar a l’oposició, doncs en el mandat passat vam preferir treballar pel Masnou des d’aquesta posició que no pas des del govern (PSC-ICVEUiA), i ningú ens podrà retreure que no féssim una oposició responsable i constructiva en tot moment. Creiem que en la política local tots hem d’empènyer pel bé del municipi. 
Malgrat les estretors econòmiques i els entrebancs de l’oposició actual del Masnou, podem afirmar des d’ERC-Acord pel Masnou que estem molt satisfets de la feina que estem fent al govern de l’ajuntament. Les bones opinions i la bona assistència als actes de la Festa Major, el Ple de Riure, les activitats als Vienesos, el nou Centre d’Empreses de la Casa del Marquès, el contacte continuat amb les entitats i la ciutadania,… En resum, anem pel bon camí per fer més i millor pel Masnou.