a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum.

Working Hours

Monday > Friday: 5am > 5pm
Saturday: 9am > 1pm
Sunday: Closed
Latest News
ERC Acord pel Masnou > Sin categoría  > EMPENTEM LA GESTIÓ MUNICIPAL

EMPENTEM LA GESTIÓ MUNICIPAL

En el Ple Extraordinari del mes d’octubre, i per primera vegada, s’han aprovat alhora el pressupost, les ordenances fiscal i la relació de llocs de treball. La voluntat i l’empenta política era clara, treballar des del primer dia per assolir el que mai abans s’havia fet: poder iniciar el següent exercici amb els tres instruments bàsics per tirar endavant la gestió municipal. A més, la setmana anterior s’havia fet l’aprovació inicial en Junta de Govern del document que engloba els objectius estratègics a assolir per l’equip de govern en el mandant 2015-2019: el Pla d’Actuació Municipal, que en breu serà sotmès a audiències públiques per permetre que masnovins i masnovines hi puguin fer aportacions.

Iniciarem un 2016 amb un pressupost municipal que destina un 70,72% a polítiques vinculades al benestar comunitari, a la seguretat i mobilitat ciutadana, a l’habitatge i l’urbanisme, a l’educació i als serveis socials, impulsant el pla d’acció social, ajudes i beques. Cal remarcar la importància que en aquest pressupost prenen les inversions, en les que queda palés la ferma decisió de millorar l’espai públic: actuacions a vies públiques, parcs i jardins, al passeig marítim i platja. Amb una partida específica de 500.000€ per un pla de xoc per arranjar voreres i calçades. Compromisos presos amb l’electorat, i que ben aviat seran una realitat.

Ha calgut mantenir de la pressió fiscal per assolir els reptes contrets, i assegurar que els impostos estan a l’alçada dels serveis públics municipals.

Haver treballat simultàniament els ingressos de què disposarem i la justificació de a què els destinarem ha permès debatre en un mateix Ple els recursos de la hisenda municipal amb la seva aplicació. Aquest fet, ha comportat un nou ritme de treball a l’Ajuntament, una nova forma de gestió i, també un esforç per part dels treballadors i treballadores municipals. I sembla que també ha comportat certa sorpresa a alguns membres de l’oposició, que no han estat a l’alçada de les circumstàncies: ICV_EUiA presentant les mateixes esmenes de cada any, CUP votant en contra sense presentar propostes alternatives, C’s i PP esmenant les ordenances sense contrapartides amb el pressupost, al que han presentant esmenes a la totalitat que poca feina els hi haurà portat… Poca capacitat de treball, i menys debat polític del que era d’esperar.