a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum.

Working Hours

Monday > Friday: 5am > 5pm
Saturday: 9am > 1pm
Sunday: Closed
Latest News
ERC Acord pel Masnou > Sin categoría  > IMPULSEM L’EMPRENEDORIA I L’AUTOOCUPACIÓ

IMPULSEM L’EMPRENEDORIA I L’AUTOOCUPACIÓ

Promoure i impulsar l’activitat econòmica és un dels sis eixos sobre els que hem establert la nostra acció de govern, així ho portàvem en el programa electoral amb el que vàrem guanyar les passades eleccions municipals, i així ha quedat reflectit en l’actual Pla d’actuació municipal: la promoció del desenvolupament econòmic del municipi i treballar per la reducció de la desocupació és un dels objectius estratègics a tirar endavant.

Conscients de la importància que l’Ajuntament del Masnou, en quan què administració local més propera al ciutadà, ha d’estar al costat dels emprenedors tant des del  inici de la seva activitat, com també al llarg de la seva vida, apostem per ajudes als nous projectes empresarials amb la consolidació del IV Premi d’emprenedoria Jove i les subvencions a les empreses de nova creació; impulsant des del centre d’empreses de la Casa del Marquès programes d’assessorament dirigits a la constitució d’empreses, estudis de viabilitat, recerca d’ajuts, …. La darrera setmana en junta de govern hem aprovat la posada en marxa al Masnou del programa Consolida’t, que basa la seva actuació en donar suport a la consolidació, l’enfortiment i la reinvenció del treball  autònom,  emmarcat  en el  Programa  Catalunya  Emprèn, que consisteix en l’acompanyament mitjançant formació i assessorament als autònoms i pimes. A la presentació d’aquest programa hem rebut sol·licituds de participació per part de 17 persones autònomes del Masnou.

Reduir la desocupació és també un clar objectiu iniciat ja en el passat mandat. Malgrat el difícil context econòmic, en cinc anys El Masnou ha passat de registrar 1523 persones com aturades a 1254, el que representa 269 persones menys a l’atur en aquest període, el que representa una taxa d’atur de l’11,70 %.

Les línies d’actuació per assolir aquest repte són des de dues besants: contribuir a la generació d’ocupació estable i de qualitat, com la que genera el treball autònom i impulsar el servei local d’ocupació, com a eina per a la integració al mercat laboral.

Encaminat a la generació de negoci a través de l’autoocupació i el lloguer de locals buits iniciem unes jornades sobre franquícies per donar a conèixer aquest model de negoci on empreses reconegudes que estan interessades a establir-se al Masnou explicaran com tirar-ho endavant.

D’altre costat, durant els dies 16, 17 i 18 de març organitzem la I Jornada d’Ocupació del Masnou, Alella i Teia, amb taller, xerrades i networkings destinats a facilitar eines

per la recerca de feina.

Una combinació de millores sobre els projectes ja existents i nous impulsos que, amb d’altres que vindran, confiem que ens portaran a la consecució dels objectius d’aquest mandat.